Lexa review, ervaringen en info

Op zoek naar informatie over Lexa? Hier vind je een review, ervaringen en alle info die je nodig hebt

Lexa review en info

Lexa is al vaak verkozen tot de nummer 1 datingsite van Nederland. Lexa is beschikbaar voor alle devices en ook te downloaden als app. Lexa is met bijna 3 miljoen bezoekers per maand en een database welke meer dan 300.000 actieve leden telt één van de grootste datingsites van Nederland. De datingsite is sinds 2002 actief in Nederland en is sindsdien uitgegroeid tot een waar begrip op de Nederlands datingsite markt. Lexa maakt onderdeel uit van het Franse Meetic.

Gratis inschrijven bij Lexa

Inschrijven bij zowel de datingsite als dating app van Lexa is gratis, het gebruik van de meeste functionaliteiten zijn dat echter niet. De datingsite houdt wel geregeld acties waarbij gratis leden drie dagen volledige toegang krijgen. De dating app doet hier (nog) niet aan mee.

Kosten Lexa lidmaatschap

Om volledig gebruik te kunnen maken van alle functies die de datingsite te bieden heeft heb je een betaald lidmaatschap nodig. Dit betaald lidmaatschap voor datingsite Lexa is beschikbaar vanaf €9,99 per maand. Met dit abonnement kun je gebruik maken van alle functies die de datingsite te bieden heeft. De kosten voor de dating app van Lexa liggen lager.

Tip: nieuwe leden krijgen 24 uur de tijd om gratis gebruik te maken van alle functionaliteiten

Lexa functies

Lexa biedt een lange lijst handige hulpmiddelen welke het stuk voor stuk mogelijk maken op gemakkelijke wijze contact te leggen met andere leden. Elke van deze functies is volledig ergonomisch opgebouwd waardoor ze gemakkelijk in gebruik zijn.

Lexa matching

De datingsite heeft haar eigen matching systeem welke, op basis van gegeven antwoorden en partnercriteria, voor jou op zoek gaat naar de beste matches. Het matching systeem van Lexa gaat dagelijks automatisch op zoek naar de 'Daily Six', zes leden die voldoen aan jouw criteria en welke wellicht interessant zijn om te benaderen.

De Lexa Messenger

De Lexa Messenger is het chatprogramma van Lexa. Op zich onderscheidt deze messenger zich niet veel van andere messengers. Om de messenger succesvol te maken is het echter wel nodig om veel online leden te hebben. Chatten kan namelijk alleen wanneer beide leden online zijn. En hierin onderscheidt de datingsite zich wél. Met een gemiddeld aantal van 50.000 online leden is de kans dat een match of interessant persoon online is vele malen groter dan bij menig andere datingsite. Een reden voor dit hoge aantal online leden is de Lexa dating app.

Uitgebreide zoekfuncties

Naast het standaard zoeken naar leden is het bij deze datingsite ook mogelijk om geavanceerd te zoeken. Met deze functie is het mogelijk te zoeken naar een zeer specifieke partner. Door het zeer hoge aantal leden bij deze datingsite is de kans dat er geen resultaat beschikbaar is bijna nihil. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken naar een vrouw welke woonachtig is binnen de straal van 5 kilometer van Lutjebroek in de leeftijd van 23-26 en met rood haar. Lexa geeft hier nog resultaat voor ook! De uitgebreide zoekfunctie is niet beschikbaar voor gratis leden.

Via de uitgebreide zoekfunctie kun je zoeken op leeftijd, omgeving en straal, gebruikersnaam, algemene criteria, uiterlijk criteria en lifestyle criteria. Je kunt hier verder zo ver in gaan als je zelf wilt.

Gratis reageren op berichten en chatverzoeken voor niet betaalde leden

Lexa biedt de mogelijkheid om ook gratis leden te laten regeren op berichten verstuurd door een betalend lid. Hierdoor is de kans op een reactie vele malen groter dan bij veel andere datingsites. Daarnaast kan elk gratis lid ook reageren op het chatverzoek van elk betalend lid. Voorwaarde hiervoor is dat het betaald datingsite lidmaatschap is uitgebreid met de 'Premium' optie. Aan deze optie zijn extra kosten verbonden.

Lexa overzicht 💕

Lexa
Leden datingsite: 2300000 +
Datingsite segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
  
Lexa prijzen  
Prijs 1 maand: €24,99
Prijs 3 maanden: €38,97
Prijs 6 maanden: €59,94
  
Datingsite review:
Gebruikersscore:

Lexa dating app

Lexa heeft een dating app voor mobiel gebruik

De Lexa dating app is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows Phone. Met deze gratis app kun je in principe hetzelfde als met eenzelfde gratis online account. Je kunt leden zoeken en bekijken, maar de leden kunnen niet benaderd worden zonder volledig lidmaatschap (lees: betaald lidmaatschap).

Indien je al betalend lid bent bij de online datingsite versie kun je de dating app gratis downloaden en ook via deze app volledig gratis gebruik maken van bijna alle functionaliteiten. Je hoeft geen apart abonnement af te sluiten voor de Lexa app. Indien je wenst Lexa alleen mobiel te gebruiken biedt de datingsite hiervoor het goedkopere 'Mobile only' abonnement.

Wanneer je betalend lid bent geworden van Lexa via de app wordt het contract telkens stilzwijgend met eenzelfde periode als in eerste instantie is afgesloten. Dit houdt in dat wanneer je een 3 maanden abonnement neemt op de Lexa app, het lidmaatschap na verloop van deze tijd automatisch weer met 3 maanden wordt verlengd. Wil je dit voorkomen? Schakel dan de automatische verlenging uit in je account.

Lexa dating app opzeggen
Wanneer je af wilt van de Lexa App dien je deze zelf stop te zetten. Hoe je de app stopzet is afhankelijk van het platform waarop je de app in eerste instantie geïnstalleerd hebt.

Lexa dating app opzeggen vanaf iPhone
Wanneer je de Lexa App wilt opzeggen vanaf een iPhone dien je hiervoor het abonnement stop te zetten in je iTunes account. De stappen om je abonnement stop te zetten:
- Log in op je iTunes account
- Ga naar 'Beheer abonnementen voor apps'
- Kies op deze pagina de Lexa App
- Schakel de 'Aan' schakelaar om naar 'Uit'
- Je ontvangt een mail ter bevestiging

Lexa dating app opzeggen via Android of Windows Phone
Indien je de Lexa App wilt opzeggen vanaf Android of Windows, dien je hiervoor het abonnement stop te zetten via de officiele Lexa website. Je volgt dan dus de standaard procedure voor het opzeggen van je Lexa account.

Inschrijven bij Lexa

Inschrijven bij datingsite Lexa is gratis en vrijblijvend

Inschrijven bij Lexa is geheel gratis en vrijblijvend. Na het inschrijven en profielregistratie kun je direct beginnen op de site. Je kunt leden zoeken, foto's bekijken en profielen doorkijken. Om je bij de datingsite in te schrijven kun je kiezen voor de standaard registratie of de registratie via je Facebook account. Wanneer je de datingsite account aanmaakt via Facebook wordt door Lexa zelf niets toegevoegd aan het Facebook account. Het is voor bezoekers van je Facebook pagina dus niet mogelijk te zien dat je ook gebruik maakt van deze datingsite.

Lexa houdt geregeld acties waarbij nieuwe leden een volledig lidmaatschap krijgen voor de duur van 24 uur of 3 dagen. Deze acties worden gemiddeld genomen ongeveer 4 keer per jaar gehouden. Wil je dus wel een account bij Lexa welke volledig te gebruiken is, maar wil je hier nog niet voor betalen, dan is het slim te wachten tot een dergelijke actie weer van start gaat.
Voordat de inschrijving bij Lexa wordt afgerond dien je eerst je profiel te voltooien. Niet alle onderdelen van het profiel zijn verplicht om in te vullen. Een inschrijving bij deze datingsite waarbij alleen de verplichte onderdelen worden ingevoerd duurt al met al ongeveer 10 minuten. Indien je een goed profiel wilt maken op deze datingsite kun hier zo enkele uren mee bezig zijn.

Gratis inschrijven bij lexa doe je hier

Lexa opzeggen

Lexa account verwijderen? Volg onderstaande stappen

Wanneer je van je Lexa profiel af wilt kun je hiervoor de volgende stappen nemen:

Indien je een betaald lidmaatschap hebt zet je eerst de betalingen stop:
- Log in op je Lexa profiel
- Ga naar de pagina 'Mijn membership'
- Kies bovenaan deze pagina voor de optie 'Mijn instellingen en Membership'
- Zeg op deze pagina uw betaald lidmaatschap op

Lexa profiel verwijderen van de datingsite
- Log in op je Lexa profiel en ga naar 'Mijn account'
- Kies op deze pagina voor de optie 'Mijn instellingen'
- Kies onderaan deze pagina voor de optie "Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier"
- Vervolgens krijg je de keuze je profiel permanent te verwijderen van de site, of te pauzeren (je kunt dan later alsnog inloggen en het profiel weer heractiveren).
- Om het profiel permanent te verwijderen kies je voor de optie "Klik hier om je profiel permanent te verwijderen van de website".
- Je ontvangt een bevestigingsmail van de datingsite dat het profiel is opgezegd. Het duurt maximaal 24 uur voordat je profiel verwijderd is.

... contact

Lexa contactgegevens

Indien je contact wenst op te nemen kun je dit doen per e-mail, telefoon of online.

Online contact met Lexa
Ga naar de pagina www.lexa.nl/help/contact_ex_faq_v.php en kies rechts onderin de pagina voor de optie 'Neem contact op'. Je krijgt nu een popup scherm te zien welke je kunt invullen.

Contact met Lexa via de mail
Met vrijwel al je vragen over Lexa en de datingsite kun je terecht bij de Lexa Customer Care afdeling. Deze afdeling is direct per mail te bereiken op customercare@contact.lexa.nl.

Contact met Lexa via de telefoon
Lexa is ook telefonisch bereikbaar op 020 - 520 38 80.

Lexa inloggen datingsite

Moeite met inloggen of gebruikersnaam/wachtwoord vergeten van je Lexa datingsite account?

Indien je gebruikersnaam en wachtwoord beschikbaar zijn is inloggen bij Lexa zeer gemakkelijk te doen. Ga naar de startpagina www.lexa.nl en klik rechts bovenin de pagina op de grote knop 'Inloggen'. Links van de knop verschijnt een balk waar je een e-mail adres en wachtwoord kunt intypen. Klik vervolgens op Ok en je bent klaar.

Inloggen en e-mail adres vergeten
Indien je het e-mail adres bent vergeten waarmee je bij Lexa dient in te loggen neem je de volgende stappen:
- Ga naar de datingsite startpagina www.lexa.nl en klik rechts bovenin de pagina op de grote knop 'Inloggen'. Links van de knop verschijnt een balk waar je een e-mail adres en wachtwoord kunt intypen. Klik vervolgens 'Inlog gegevens vergeten'
- Kies voor de optie 'E-mail adres vergeten'
- Typ in het volgende scherm je gebruikersnaam, geboortedatum en wachtwoord in
- Klik op 'Zoeken'. Je ziet een overzicht van je profiel met bijbehorend e-mail adres

Inloggen en wachtwoord vergeten
- Ga naar de datingsite startpagina www.lexa.nl en klik rechts bovenin de pagina op de grote knop 'Inloggen'. Links van de knop verschijnt een balk waar je een e-mail adres en wachtwoord kunt intypen. Klik vervolgens 'Inlog gegevens vergeten'
- Kies voor de optie 'Wachtwoord vergeten'
- Geef het e-mail adres op waarmee je staat geregistreerd bij Lexa
- Je ontvangt een mail met daarin je wachtwoord en een knop waarmee je direct kunt inloggen op je profiel

Lexa acties

Lexa houdt geregeld acties voor nieuwe leden

3 dagen gratis toegang

3 dagen gratis Full Membership actie aan alle nieuwe members van 11 t/m 20 september

Van vrijdag 11 september 2015 tot en met zondag 20 september 2015 biedt Lexa.nl een 3 dagen gratis Full Membership actie aan alle nieuwe members. De actie geldt voor alle nieuwe members die zich via de actielink inschrijven en biedt nieuwe members de mogelijkheid om 3 dagen lang alle opties van een Full Membership tijdelijk en vrijblijvend te proberen.

Lexa actie

Deze actie is niet meer geldig

Lexa foto's en video's

Lexa media om een goede indruk te krijgen

Lexa nieuws

Het laatste Lexa dating nieuws
Datingindustrie goed voor €703 miljoen

Datingindustrie goed voor €703 miljoen

De gemiddelde Nederlander geeft €34 uit per date

In 2014 waren er 1,3 miljoen actieve daters in Nederland. Tijdens meer dan 20 miljoen dates gaven zij €703 miljoen uit. Dit is een stijging van 67% ten opzichte van het vorige jaar, zo blijkt uit het onderzoek Love Economy, dat TNS en het Cebr namens Lexa.nl hebben uitgevoerd. Datende Nederlanders spendeerden €483 miljoen – maar liefst 66% meer dan vorig jaar – aan entertainment, kroegen, bars en restaurants....

Lexa lanceert eerste app voor Apple Watch

Lexa lanceert eerste app voor Apple Watch

Een gebruiksvriendelijke app om op elk moment te flirten

Onlangs werd de nieuwe Apple Watch gelanceerd in Nederland. Datingsite Lexa.nl ontwikkelde de eerste Nederlandse dating app voor Apple Watch. Dit biedt haar members de kans om altijd en overal nieuwe mensen te ontmoeten. De nieuwe app dient als een aanvulling op de bestaande iPhone app. Na de lancering van de eerste dating app voor Android Wear blijft Lexa.nl de ontmoetingsmogelijkheden voor haar members ontwikkelen....

Lexa ervaringen

Lexa dating ervaringen. Eigen ervaring plaatsen? Gebruik het formulier onderaan de pagina
Aanrader

Goeie tijd gehad op Lexa

Door Manon79 op 17-03-2012

Hoi hoi:-)

Normaal gesproken zou ik niet de moeite nemen een datingsite aan te prijzen op het internet aangezien er al genoeg reclame is op het web. Voor lexa kan ik het toch even niet laten.

Ik heb mijn vriend ontmoet op lexa en ben erg tevreden met de site geweest (met mijn vriend nog steeds:). Ik heb me op veel datingsites ingeschreven destijds, vaak geen matches, geen goede matches, of gewoon complete nonsense. Bij Lexa had ik dit probleem niet. Echt een hele brede keuze uit leden, hoe verfijnt en veeleisend mijn zoekopdracht ook was. Heb me wel door enkele mindere contacten moeten werken voordat ik bij mijn huidige vriend terecht kwam, maar volgens mij is de hele datingwereld uiteindelijk toch een "numbersgame". Dat is voor mij de voornaamste reden dat Lexa zo heerlijk werkte, je kunt er echt letterlijk dagenlang leden bladeren zonder twee keer hetzelfde gezicht tegen te komen.

Lexa ervaring delen en beoordelen

Je eigen ervaring met Lexa delen? Laat hier je beoordeling achter

Mijn Lexa beoordeling

Je kunt elke datingsite slechts eenmaal beoordelen... Wees voorzichtig met je stem

Mijn ervaring met Lexa

Is een beoordeling alleen niet genoeg? Laat hier dan je ervaring achter
Datingsite Nederland

Datingsite Nederland is dé vergelijker van online datingsites. Datingsite Nederland is actief sinds 2011 en heeft inmiddels al meer dan 1000 mensen geholpen bij het vinden van de beste datingsite.

Contact

Datingsite Nederland is een product van VesiMedia

Kvk: 54597293
BTW: NL139204878B01

Contactformulier