Datingsite overzicht

Hier vind je een overzicht van de best gewaardeerde datingsites

Datingsites

Veel verschillende datingsites

Op elk moment zijn er ongeveer 300 actieve datingsites online in Nederland

Met het aantal beschikbare datingsites vandaag de dag is het moeilijk, vooral voor een beginner in online dating, een keuze te maken uit de aangeboden mogelijkheden. Wanneer je alle datingsites iets beter bekijkt kun je echter een dergelijke 90% afstrepen.

Veel datingsites claimen bijvoorbeeld 'de snelst groeiende datingsite' of 'de meest populaire datingsite' te zijn. Dit is echter bij de meeste datingsites die dit claimen bij lange na niet het geval. Je kunt er gerust van uitgaan dat de meeste datingsites die adverteren met dergelijke uitspraken dit doen om zo veel mogelijk nieuwe leden te trekken. Feit is dat er slechts enkele écht bekende Nederlandse datingsites zijn. Momenteel zijn dit Lexa, Relatieplanet en nog een paar anderen. Deze datingsites investeren miljoenen in naamsbekendheid en reclame. Iets wat andere datingsites, simpelweg door het ontbreken van budget, niet op dergelijke schaal kunnen doen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze datingsites het meeste leden en bezoekers trekken. Zo trekken Lexa en Relatieplanet beiden meer dan 3 miljoen bezoekers per maand.

Datingsite overzicht

Inschrijven bij deze datingsites is gratis en vrijblijvend

Hoewel bovenstaande wellicht suggereert dat de hier getoonde datingsites gratis zijn, is dat niet het geval. Inschrijven is bij alle datingsites altijd gratis. Na de gratis inschrijving kun je vervolgens je profiel opmaken en de datingsite rustig doorkijken. Als gratis lid kun je uiteraard wel gewoon op zoek gaan naar interessante leden, maar in de meeste gevallen kun je deze als gratis lid helaas niet benaderen. Bij datingsite Relatieplanet kun je dan wel weer een gratis interessebericht verzenden om te peilen of een betaald lid jou ziet zitten of niet. Indien je enkele interesseberichten verzend welke goed worden ontvangen is dat een zeer goede indicatie dat jouw profiel in de smaak valt.

De datingsites die hier worden getoond zijn echter van dergelijke kwaliteit dat ook een gratis inschrijving zeer nuttig kan zijn. Elke datingsite in dit segment heeft meer dan 100.000 actieve leden. Ook met de gratis inschrijving bij deze datingsites kun je een zeer goede indruk krijgen van wat te verwachten bij het gebruik van een online datingsite.

Voor elke getoonde datingsite is een uitgebreide review beschikbaar waarin onder andere de opzet en functies van de site worden beschreven. Verder vindt je hier informatie over lidmaatschapsprijzen, acties en aanbiedingen en natuurlijk gebruikerservaringen.

Datingsite informatie en review

Van elke datingsite die hier getoond wordt is een uitgebreide review en informatie beschikbaar. Indien een datingsite je interesse gewekt heeft kun je over deze site meer lezen door op de knop 'Lees meer' te drukken.

Wellicht het meest belangrijke medium om te kunnen inschatten of een bepaalde datingsite bij je past, zijn de gebruikerservaringen. Gebruikerservaringen zijn reviews van daadwerkelijke gebruikers van de datingsite. Let er wel op dat negatieve reviews van gebruikers veel meer voorkomen dan positieve reviews. Dit heeft alles te maken met het feit dat iemand die een slechte ervaring heeft met een bepaalde datingsite, er meer moeite voor doet dit openbaar te krijgen. Een positieve review over een datingsite wordt dan ook meestal alleen geplaatst wanneer iemand een zeer positieve ervaring heeft met de site, of wanneer daar expliciet naar gevraagd wordt.

Om jezelf niet volledig te verliezen in negatieve gebruikerservaringen hebben wij zelf ook een uitgebreide review beschikbaar voor elke datingsite.

Gratis datingsite of toch maar betalen?

Hoewel het uiteraard zeer aantrekkelijk klinkt je in te schrijven bij een gratis datingsite, kleven er toch echt wel nadelen aan deze datingsites. Door gratis datingsites wordt vaak gemeld dat er geen enkel verschil zit tussen de gratis datingsites en betaalde datingsites. Jammer genoeg is dit simpelweg gewoon niet waar. In de praktijk blijkt dat leden op een betaalde datingsite wel degelijk serieuzer zijn dan op een gratis datingsite. Op de gratis variant zijn antwoorden op de vraag 'wat doe je hier eigenlijk?' vaak in de trant van 'gewoon even rondkijken en wie weet...' of 'even kijken wie hier allemaal zit'. Het is dan ook niet vreemd dat contacten vaak verdwijnen uit je contactenlijst omdat iemand zijn of haar profiel weer verwijderd heeft.

Bij een betaalde datingsite is dit toch echt anders. Betaalde leden leggen geen vrij fors bedrag neer om premium lid te worden om vervolgens te zeggen dat het niet serieus bedoeld is. Ook de profielen (vooral die van betalende leden) bij een niet gratis datingsite zijn veelal van betere kwaliteit en blijven langer actief.

Gratis datingsites en reclame

Een ander nadeel van gratis datingsites is reclame. Omdat deze datingsites toch een inkomen nodig hebben om de boel draaiende te houden wordt op de website reclame getoond. Ook ontvangen leden vaak reclame via het e-mail adres waarmee zij zich hebben ingeschreven.

Parship 💕

Parship
Aantal leden: 450000 +
Segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
Beoordeling:

Pepper 💕

Pepper
Aantal leden: 200000 +
Segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
Beoordeling:

Relatieplanet 💕

Relatieplanet
Aantal leden: 320000 +
Segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
Beoordeling:

Lexa 💕

Lexa
Aantal leden: 2300000 +
Segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
Beoordeling:

e-Matching 💕

e-Matching
Aantal leden: 110000 +
Segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
Beoordeling:

Elite Dating 💕

Elite Dating
Aantal leden: 13000000 +
Segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
Beoordeling:

Second Love 💕

Second Love
Aantal leden: 200000 +
Segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
Beoordeling:

Gratis datingsites

Overzicht van de beter bekende gratis datingsites in Nederland

Ben je nog niet klaar om gebruik te gaan maken van een betaalde datingsite? Probeer het dan eens op een gratis datingsite. Met 'gratis datingsite' wordt in dit geval bedoelt dat bij deze datingsite niet alleen het inschrijven, maar ook het gebruik van de website geheel gratis is, een écht gratis datingsite dus.

Gratis te gebruiken, maar toch ook weer niet helemaal gratis?
De datingsites die hier getoond worden zijn geheel gratis. Dat wil zeggen dat zowel het inschrijven als het gebruik gratis is. Elke gratis datingsite kent daarnaast wel weer middelen om inkomsten te genereren. Zo kun je als gratis lid van Knuz af en toe een commercieel bericht in je mail verwachten en wordt op de datingsite zelf reclame getoond. Indien je hiervan afwilt dien je daarvoor een kleine vergoeding te betalen. Is hier en daar wat reclame niet erg voor jou? Dan is deze datingsite geheel gratis te gebruiken.

Met een gratis lidmaatschap bij Paiq ontvang je slechts 1 match per week. Deze match begint onzichtbaar en wordt, naarmate er meer berichten heen en weer worden gestuurd, steeds duidelijker. In de eindfase van het gesprek kunnen de leden elkaars foto's en profiel bekijken en kan er besloten worden verder te gaan of niet. Bij Paiq kan er betaald worden voor een nieuwe match, of om de foto van een match voorafgaand aan het gesprek toch stieken te bekijken. Is 1 match per week genoeg voor jou? Dan is deze datingsite geheel gratis te gebruiken.

Paiq 💕

Paiq
Aantal leden: 480000 +
Segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
Beoordeling:

Knuz 💕

Knuz
Aantal leden: 460000 +
Segment: Algemeen
Gratis inschrijven:
Gratis in gebruik:
Dating app:
Beoordeling:

Ontvang gratis dating tips per mail

Ontvang gratis tips bij het maken van een profiel, het vinden van geschikte kandidaten en het leggen van het eerste contact.

Datingsite Nederland

Datingsite Nederland is dé vergelijker van online datingsites. Datingsite Nederland is actief sinds 2011 en heeft inmiddels al meer dan 1000 mensen geholpen bij het vinden van de beste datingsite.

Contact

Datingsite Nederland is een product van VesiMedia

Kvk: 54597293
BTW: NL139204878B01

Contactformulier