Wil je afspreken met je Tinder date? Hoe je het juiste moment kiest

Wil je afspreken met je Tinder date? Hoe je het juiste moment kiest

Wil je afspreken met je Tinder date? Hoe je het juiste moment kiest

Wil je afspreken met je Tinder date? Hoe je het juiste moment kiest

Lees hoe je het juiste moment afwacht om je Tinder date daadwerkelijk op date te vragen.

Heb je eindelijk een leuke match op Tinder waar het mee klikt? Dan vraag je je waarschijnlijk af wanneer je de persoon uit moet vragen op een date. Niemand kan je daar een precies antwoord op geven aangezien dit per situatie anders is. Iedereen heeft een ander idee van hoelang je moet wachten met het stellen van de vraag. Het tijdstip waarop je de ander vraagt voor een date is hierdoor niet eenvoudig te bepalen. Het kan makkelijk te vroeg zijn maar ook veel te laat als je te lang treuzelt.

Wie stelt de vraag?
Hoewel de werkwijze van dating apps zoals Tinder verre van traditioneel is zijn er een aantal eigenschappen die wel traditioneel zijn. Zo is het de man die meestal het eerste bericht stuurt. Uit onderzoek blijkt dat dit nog steeds in 80 procent van de gevallen gebeurt. De man is ook meestal nog de persoon die de date voorstelt. Vrouwen doen dit echter ook steeds vaker.

Wanneer is te vroeg?
Als je nog maar een paar berichten heen en weer gestuurd hebt dan hoef je niet te verwachten dat je een JA als antwoord krijgt op de vraag om af te spreken. Tenminste, als je een vrouw om een date vraagt. Mannen willen doorgaans al snel afspreken. Als vrouw is het hiernaast niet slim om te snel af te spreken, tenminste als je veilig wilt daten.

Wanneer is te laat?
Het is te laat als je na een maand nog steeds geen plannen hebt gemaakt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de kans dat het tot een ontmoeting komt na een maand chatten erg laag is. Met name als je geen ervaring hebt met daten via de apps kan het mogelijk zijn dat je de vraag steeds uitstelt.

Wanneer spreek je af?
Het wordt makkelijker als je meer vaardigheid krijgt in het gebruik van de dating apps. Let op de signalen die je krijgt. Het is belangrijk om te beseffen dat het om de eerste date gaat en niet om de leuke gesprekken op Tinder. Zolang je elkaar niet ontmoet hebt is het niet echt. Wacht er daarom niet te lang mee. Normaal gesproken kun je na een aantal dagen chatten de vraag gerust stellen. Waarom nog langer wacht als je al weet wat je wilt?

Datingsite Nederland

Datingsite Nederland is dé vergelijker van online datingsites. Datingsite Nederland is actief sinds 2011 en heeft inmiddels al meer dan 1000 mensen geholpen bij het vinden van de beste datingsite.

Contact

Datingsite Nederland is een product van VesiMedia

Kvk: 54597293
BTW: NL139204878B01

Contactformulier